UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти перекинули у Херсон нові підрозділи, намагаються полагодити Каховський міст

Втрата Херсону фактично дорівнюватиме поразці РФ у цій війні.

Командування російських окупаційних військ готується до контрнаступу ЗСУ в Херсонській області, розповіли у Генштабі. Зокрема, угруповання окупантів посилюють новими підрозділами.

«В обласному центрі фіксуються нові підрозділи противника, військовослужбовці яких погано орієнтуються у місті», - розповідають військові.

Крім того, загарбники намагаються відновити рух мостом Каховської ГЕС, щоб повернути можливість підвозити зброю та боєприпаси. Однак ця ділянка знаходиться під вогневим контролем ЗСУ.

У Новій Каховці окупанти посилили фільтраційні заходи, до яких долучились співробітники ФСБ. У мешканців перевіряють мобільні, загарбники шукають тих, кто допомагає українським військовим.

Посилену фільтрацію росіяни проводять і у захопленому Енергодарі на Запоріжжі.

Читайте також: Окупанти посили фільтрацію на Херсонщині, «мобілізацію» – на Харківщині

Українські військові 6 вересня розпочали контрнаступ на Харківщині, прорвали оборону російських окупаційних військ та просунулися на кілометри вглиб. Паралельно триває контрнаступ на півдні України.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що з початку вересня ЗСУ змогли звільнити понад тисячу квадратних кілометрів і взяли під контроль понад 30 населених пунктів.