UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти обстрілювали населені пункти Донеччини на кількох напрямках. Є загиблі та поранені

Всі загиблі та найбільше постраждалих із Бахмута.

Протягом минулої доби окупанти обстрілювали населені пункти Донеччини на чотирьох напрямках, повідомив очільник ОВА Павло Кириленко. У результаті вчорашніх обстрілів п’ятеро мирних мешканців загинули, ще 10 – отримали поранення.

Так, на волноваському напрямку ворог обстріляв Вугледар, Новоукраїнку та Пречистівку. Тут обійшлося без жертв.

На донецькому напрямку найбільше постраждала Мар’їнська громада. Зокрема, під вогнем опинилися Мар’їнка, Красногорівка і Катеринівка. Протягом ночі зафіксовано поодинокі прильоти по Авдіївці, а на світанку російські загарбники обстріляли Первомайське Очеретинської громади. На цьому напрямку, на щастя, також ніхто не постраждав. 

На горлівському напрямку п’ятеро людей загинуло і дев’ятеро – поранено. Всі вони є жителями Бахмута. У місті пошкоджено 10 багатоповерхівок, три приватні будинки та адмінбудівля. У Соледарській громаді під ворожий вогонь потрапили Федорівка і Роздолівка. Також ворог обстріляв Часовоярську та Торецьку громади.

На лисичанському напрямку пошкоджено два будинки у Лимані. Декілька приватних будинків пошкоджено у Сіверську, один будинок зруйновано у Серебрянці. Під обстріл також потрапила Святогірська громада: люди та інфраструктура не постраждали.

Читайте також: Війська РФ намагалися прорвати оборону ЗСУ на донецькому напрямку, але зазнали значних втрат

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що російські окупанти намагатимуться взяти під контроль Бахмут до річниці повномасштабного вторгнення в Україну.