UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти намагалися прорвати оборону ЗСУ на Харківщині

Штурмові та наступальні дії ворог також вів на декількох напрямках на Донеччині.

Російські загарбники протягом 15 серпня намагалися прорвати оборону українських військ у Харківській і Донецькій областях, розповіли у Генштабі.

«Ворог спробував прорвати оборону наших військ на напрямку Козача Лопань – Уди. Українські воїни жорстко зустріли загарбників та відкинули назад», - йдеться у повідомленні.

Наступати загарбники намагалися й у напрямках Івано-Дарʼївки, Виїмки і Веселого, однак були змушені хаотично відступити на раніше зайняті позиції.

Невдачею закінчився і штурм з району Вуглегірської ТЕС у напрямку Вершини – ворог зазнав втрат та відійшов. Так само марно окупанти намагалися покращити тактичне положення у напрямку Старомихайлівки і Невельського.

Окупанти спробували наступати на напрямках Славне – Новомихайлівка, Солодке – Водяне, Солодке – Володимирівка, Єгорівка – Павлівка. ЗСУ змусили ворога з втратами відступити.

Читайте також: Росія втратила в Україні п’яту частину підрозділів для наступу – Залужний

У новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) йдеться, що Росія сформувала для участі у війні проти України шість основних військових угрупувань. Зокрема, на північно-харківському напрямку в окупаційних військ недостатньо сил для наступу, вважають аналітики.