UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти намагаються створити нове угруповання військ на Слобожанському напрямку - Генштаб ЗСУ

Родичі загиблих окупантів почали подавати до судів заяви на військове керівництво РФ.

Російські окупаційні війська намагаються створити нове угруповання військ на Слобожанському напрямку для встановлення контролю за частинами територій Харківської, Луганської та Донецької областей, включаючи блокаду Слов'янська та Краматорська. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України у четвер, 31 березня.

"Ворог продовжує атакувати місто Попасна, імовірно з метою відвернення уваги військового керівництва України від спроб встановлення контролю над Ізюмом та Маріуполем", - повідомили військові.

Також у Генштабі зафіксували перекидання найманців із країн Близького Сходу в Гомель.

"За отриманою інформацією, 29 березня, перекинуто 200 найманців на військовий аеродром Гомеля. Крім того, Росія продовжує перекидання ракетних підрозділів до Республіки Білорусь з метою збільшення інтенсивності обстрілів балістичними ракетами населених пунктів та об'єктів інфраструктури на території України. Так, у районі Гомеля виявлено прибуття трьох ракетних комплексів "Іскандер" та двох комплексів ППО "С-300" для їх прикриття", - зазначили у Генштабі.

Там також попередили про випадки, коли окупанти становлять військову техніку, мінімуючи її. Також противник використовує міни-пастки, бере людей у заручники та вивозить награбовані у мирних людей продукти.

Генштаб ЗСУ також повідомив, що родичі загиблих у війні з Україною російських військовослужбовців почали подавати до судів заяви на військове керівництво РФ.

"Зокрема, подібний випадок подання до суду на командира зафіксовано у 752-му мотострілецькому полку зі складу 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу", - зазначили в Генштабі ЗСУ.

Читайте також: Російська армія втратила в Україні вже близько 17 500 військових — Генштаб ЗСУ

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що частина російських підрозділів, які РФ виводить із Київської та Чернігівської областей, передислокують на харківський та донецький напрямки.