UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти намагаються облаштувати позиції на острові Зміїному

Загроза ракетних ударів і ймовірність висадки десанту залишаються.

Війська РФ біля острова Зміїний намагаються облаштувати позиції та організувати постачання техніки, інформує оперативне командування "Південь" в Facebook.

"При цьому противник продовжує підйомно-рятувальні роботи на місці знищення десантного катера типу "Серна" біля Зміїного і намагається облаштувати позиції та організувати постачання техніки на острів. Тож загроза ракетних ударів і ймовірність висадки десанту залишаються", - йдеться в повідомленні.

Окупанти  продовжують зміцнюватися на зайнятих рубежах в Херсонській та Миколаївській областях, активних наступальних дій не ведуть.

В Херсонській області знову було завдано удару по Чорнобаївці – зруйновано склад боєприпасів, загинули 75 російських військовослужбовців і знищено майже 20 одиниць техніки.

Читайте також: Вбитих і поранених окупантів з острова Зміїний звозять в окупований Севастополь — ГУР

Офіцер Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров заявив, що війська РФ намагаються посилити свої позиції на острові Зміїний і перекинули туди комплекси ППО.

Якщо Росія зміцнить свої позиції на острові Зміїний за допомогою крилатих ракет стратегічної протиповітряної та берегової оборони, вона зможе отримати контроль та домінувати в північно-західному Чорному морі, вважають аналітики розвідки Міністерства оборони Британії