UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти накрили позиції ЗСУ на Луганщині вогнем зі ствольної артилерії

Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає.

Бойовики російсько-окупаційних формувань продовжують провокаційні обстріли позицій Збройних сил України в зоні проведення операції Об'єднаних сил, застосовуючи, в тому числі, заборонену Мінськими домовленостями ствольну артилерію.

У п'ятницю, 22 червня, окупанти сім разів порушили режим припинення вогню. ЗСУ відкривали вогонь у відповідь з піхотної зброї для придушення вогневих позицій противника. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляє прес-центр штабу ООС.

По Новотошківському на Луганщині бойовики вели вогонь зі 122-мм гаубиць і гранатометів, а Троїцьке обстрілювали з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Адекватна відповідь наших військових змусила противника припинити провокацію", - відзначили в штабі.

Проти захисників Зайцевого на донецькому напрямку окупанти застосували гранатомети і стрілецьку зброю. В районі Кам'янки, Лебединського та Гнутового на маріупольському напрямку були зафіксовані провокації із застосуванням стрілецької зброї.

"У ході бойових дій за поточну добу втрат серед українських військовослужбовців немає. Втрати противника уточнюються", - підсумували в штабі.

Нагадаємо, 30 квітня в Україні офіційно завершилося антитерористична операція й стартувала операція Об'єднаних сил з відсічі російській агресії.

16 березня президент України Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

20 лютого Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

Про положення нового закону про деокупацію/реінтеграцію Донбасу читайте у матеріалі Олександра Пунтуса "Воювати по-новому" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".