UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти накрили позиції ЗСУ на Луганщині вогнем із заборонених мінометів

Унаслідок бойових дій один український військовий дістав поранення.

Російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 25 грудня, п'ять разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі, при цьому двічі – із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Позиції захисників Кримського (луганський напрямок) терористи обстрілювали з мінометів калібрів 120 і 82 мм, Золотого-4 (попаснянський напрямок) - з 82-мм мінометів.

Опорні пункти бійців Об'єднаних сил у районі Новотошківського, Станиці Луганської (луганський напрямок) і Авдіївки (донецький напрямок) потрапили під ворожий вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Військовослужбовці ЗСУ придушували вогневі провокації противника з чергових вогневих засобів. За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, унаслідок бойових дій в Донбасі одного окупанта знищено, двох поранено.

Вночі 26 грудня бандформування відкривали вогонь по позиціях українських військових неподалік Гнутового (маріупольський напрямок) з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Напередодні бойовики тричі обстрілювали позиції Об'єднаних сил в Донбасі, на попаснянському напрямку гатили із заборонених мінометів.

4 грудня спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартин Сайдік повідомив про підготовку ТКГ чергового безстрокового припинення вогню в Донбасі. Скайп-конференція безпекової підгрупи відбудеться 27 грудня. "Різдвяне перемир'я"має стати 17-м від початку війни на сході України. Усі перемир'я, які передували йому, систематично порушувалися бойовиками, у більшості випадків - у перший же день.

30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".