UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти накрили позиції ЗСУ на Донеччині вогнем з артилерії і мінометів

Унаслідок ворожих обстрілів загинув один український військовий, ще один дістав поранення.

Російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 25 лютого, сім разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі, при цьому заборонене Мінськими домовленостями озброєння застосовувалося тричі, по позиціях Об'єднаних сил бойовики випустили 85 артснарядів калібру 122 мм і мін калібру 120 мм.

У смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Схід" Збройних сил України терористи двічі обстріляли позиції ОС. Захисників Лебединського окупанти накривали вогнем з артилерійських систем калібру 122 мм і 120-мм мінометів. Поблизу Водяного гатили лише з мінометів.

У смузі дій ОТУ "Північ" бойовики п'ять разів відкривали вогонь по опорних пунктах Об'єднаних сил. Поблизу Луганського – з гранатометів різних систем, Новотошківського - ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї, Хутора Вільного, Новоолександрівки та Новгородського – лише зі стрілецької зброї.

Військовослужбовці Об'єднаних сил придушували вогневі провокації противника з чергових вогневих засобів. Українські військові продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню.

Вночі 26 лютого бандформування вогонь по позиціях Об'єднаних сил не відкривали. За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, унаслідок бойових дій в Донбасі двох окупантів знищено, ще трьох поранено.

Напередодні бойовики шість разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Унаслідок бойових дій один військовослужбовець загинув, ще один боєць дістав поранення.

Під час скайп-конференції 27 грудня учасники Тристоронньої контактної групи погодили черговий безстроковий режим припинення вогню в Донбасі з 29 грудня. "Різдвяне перемир'я" стало вже 18-м від початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир'я, у перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".