UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти накрили артилерійським вогнем житлові квартали Чермалика

Українська сторона СЦКК задокументувала наслідки обстрілу.

Бойовики російсько-окупаційних формувань вранці у четвер, 31 травня, обстріляли житлові квартали селища Чермалик Волноваського району Донецької області з важких мінометів і ствольної артилерії. Окупанти випустили по селищу близько 30 мін та артилерійських снарядів. Наслідки обстрілу задокументовані українською стороною СЦКК.

"Обстріл населеного пункту Чермалик противник почав вранці, близько 9:10, задіявши артилерійські системи калібру 122 міліметри та міномети калібру 120 і 82 міліметри", - повідомили в прес-центрі штабу ООС.

Одна з 82-мм мін потрапила на подвір'я приватного домоволодіння на вулиці Богдана Хмельницького. Вибух пошкодив фасад житлового будинку та присадибну ділянку.

Нагадаємо, що в ніч на 18 травня бойовики російсько-окупаційних формувань обстріляли приватний сектор селища Троїцьке в Донецькій області. В результаті обстрілу загинули 13-річний хлопчик та його 39-річний батько. 36-річну мати і 18-річного сина госпіталізовані з мінно-вибуховими травмами і важкими осколковими пораненнями. Житловий будинок в результаті попадання 152-мм артилерійського снаряда був знищений повністю. Бойовики вели вогонь з окупованого Первомайського Луганської області.

ГПУ повідомила про наміри передати матеріали про цей злочин до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

28 травня російські окупанти обстріляли Залізне під Торецьком на Донеччині. У результаті обстрілу у дворі житлового будинку осколком 120-мм міни була вбита 15-річна школярка Дарина Каземирова.