UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти на Харківщині повністю знищили село Яковлівка

Українські правоохоронці вже відкрили кримінальну справу.

Російські військові на Харківщині повністю зруйнували селище Яковлівка, повідомили в Нацполіції. Правоохоронці відкрили справу за статтею про порушення законів та звичаїв війни.

«Внаслідок авіаударів зруйновано все селище, яке нараховує 45 будинків, 21 з яких зруйновано повністю, а 24 отримали пошкодження. Вбито 4 особи, один з яких є військовослужбовцем державної прикордонної служби.Отримали різні поранення 14 мирних жителів, серед яких 6 дітей», – йдеться у повідомленні.

Вказано, що співробітники слідчо-оперативної групи оглядають місця події та збирають доказову базу злочину.

«Кожен злочинець має бути покараний. Але особливу ланку займають воєнні злочинці! Слідчі фіксують всі факти обстрілів загарбником житлових будинків громадян. Тих хто обстрілює цивільне населення чекає смерть або Міжнародний кримінальний суд в Гаазі» – процитували в Нацполіції начальника слідчого управління Сергія Болвинова.

Справу відкрили за 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років або довічне позбавлення волі.

Читайте також: Російська авіація продовжує бомбардувати інфраструктуру Харкова

Раніше повідомлялося, що підрозділи ЗСУ перейшли в контрнаступ під Харковом. Контрнаступ став можливим завдяки незламності українського народу, відсутності підготовлених резервів росіян, деморалізації окупаційних військ і не в останню чергу – через відхід підрозділів так званих "ЛДНР" на окуповані території Луганської та Донецької областей після окупації окремих населених пунктів у Луганській області.