UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти можуть влаштувати провокації на Великдень — СБУ закликає українців бути особливо пильними

Підлості ворога достатньо, щоб влаштувати провокації навіть у одне з найбільших християнських свят.

Російська пропаганда поширила вже не одну заяву про можливі насильницькі дії проти вірян у період Великодніх свят і церковних богослужінь в Україні. Таким чином росЗМІ вже готують підґрунтя для провокацій з боку армії РФ і заздалегідь перекладають відповідальність за них на Україну, повідомляє СБУ.

«Підлості ворога достатньо, щоб влаштувати провокації навіть у Великдень – одне з найбільших християнських свят», - йдеться у повідомленні.

Українців закликають бути особливо пильними у цей період.

«Служба безпеки України та Національна поліція докладуть максимум зусиль, щоб Великдень пройшов безпечно. Проте громадянам слід враховувати, що в нашій країні триває війна, і ворог готовий до будь-яких дій щодо цивільного населення. Повага до церков і святинь у нього теж відсутня – про це свідчать численні бомбардування таких об’єктів», - наголосили в СБУ,

У зв’язку з цим правоохоронці рекомендують вірянам утриматися від масових скупчень у церквах, а главам церков – мінімізувати кількість присутніх на святкових богослужіннях.

Також українців просять дотримуватися правил комендантської години, встановлених адміністраціями кожного регіону.

Читайте також: Богослужіння на Великдень: де дивитися трансляцію

Нагадаємо, Росія відповіла категоричною відмовою на пропозицію генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гуттеріша про введення в Україні чотириденної «великодньої гуманітарної паузи», яку пропонували запровадити на час Великодніх свят.