UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти можуть готувати диверсію на одній із українських ГЕС

Міноборони РФ повідомило про «мінування шлюзів». Але відповідальність намагається перекласти на Україну.

Російські військові можуть готувати диверсію на Олександрівській ГЕС у Миколаївській області. У потенційній зоні затоплення – понад десять населених пунктів та місцевість поблизу міста Вознесенськ.

Таких висновків можна дійти, проаналізувавши повідомлення Міноборони держави-агресора, в якому йдеться про «мінування шлюзів скидання води».

РФ традиційно звинувачує Україну, але найчастіше такі спроби перекласти відповідальність агресор використовує, щоб прикрити власні диверсії. «Тримай злодія!», - найголосніше кричить саме злодій.

За інформацією UkraineInvasionMapBot, станом на 1 квітня карта боїв в Україні виглядає так. У тиловому районі, про який йдеться у повідомленні, бойові дії не ведуться.

Читайте також: Які вразливі до диверсій місця має система зв'язку в Україні - роз'яснення Держспецзв’язку

Російські окупанти не вперше намагаються захопити об’єкти критичної інфраструктури для  провокування техногенних катастроф. 26 лютого ворог атакував Київську ГЕС, порушення роботи якої загрожувало затопленням Києва та міст вздовж Дніпровського каскаду.

Докладніше про те, чим загрожує Європі та світу широкомасштабна війна в Україні, читайте у статті Дмитра Менделєєва «Війна у «замінованій» країні» у ZN.UA.