UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти Криму почали збір «антіковідной плазми» у людей, що перехворіли на коронавірус

Підконтрольний Росії міністр охорони здоров'я заявив, що на півострові впроваджують нову методику лікування.

Окупаційна влада Криму почали збір «антіковідной плазми» для лікування хворих COVID-19, передає Крим.Реаліі.

«Переливання антіковідної вірусінактивованої плазми розглядається як один з методів лікування коронавирусної інфекції. У перехворілих пацієнтів утворюються антитіла, які допомагають нам боротися з хворобою і допомагають імунній системі людини. Це нова методика, яку ми впроваджуємо», - заявив підконтрольний Росії міністр охорони здоров'я Криму Олександр Остапенко.

За його словами, заготівлю плазми у донорів проводить Центр крові в Криму.

Остапенко закликав людей, що перехворіли на коронавірус з 18 до 50 років стати таким донором.

"Глава управління Росспоживнагляду по Криму і Севастополю Наталя Пеньковська відзначає зростання смертності від коронавирусної інфекції на півострові. За її даними, за останні два тижні зареєстровано 49 летальних випадків, в тому числі за останній тиждень - 28. За минулу добу в Криму від коронавируса померли ще три пацієнта, всього за час пандемії від даної інфекції, за даними кримської влади, померли 188 осіб", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, дані російських властей Криму і Севастополя про захворюваність коронавірусом не підтверджені міжнародними організаціями та іншими незалежними джерелами. Правозахисники стверджують, що ця статистика суттєво занижена, оскільки не відображає багатьох важливих факторів, включаючи інфікування в рядах російських військових і спецслужб.

Читайте також: У Росії медики, щеплені вакциною «Супутник V», захворіли на COVID-19

За словами глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, епідеміологічна ситуація в включеному Криму катастрофічна. Меджліс звернувся до ВООЗ із закликом вжити невідкладних заходів з надання допомоги жителям Криму.

«Кількість щоденних випадків захворюваності COVID-19 на території тимчасово окупованій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя давно вже перевищила рівень, який може бути забезпечений можливостями існуючих медичних установ і наявного персоналу лікарів, в результаті чого багатьом пацієнтам, які хворіють на коронавірус в його важкій формі, будуть відмовляти в госпіталізації», - зазначив Чубаров.