UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти хочуть закрити більшість шахт на Донбасі – ЦНС

Вугільна промисловість на окупованих територіях перебуває у пригніченому стані.

Російські окупанти знищили вугільну промисловість на Донбасі і не планують відновлювати більшість шахт. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"За підсумками 2022 року видобуток вугілля на окупованих територіях Донецької та Луганської областей знизився на 42%. Найбільшою проблемою є мобілізація шахтарів до армії ворога, адже наразі шахти укомплектовані менше ніж на 50%", - йдеться у повідомленні.

Як кажуть у відомстві, окупанти не планують відновлювати виробництво й поставили задачу пропрацювати процес закриття непрацюючих шахт, або продаж деяких з них за можливості.

"Зауважимо, що всі ці "приватизації" не матимуть жодної юридичної сили, адже всі ці шахти захоплені й експлуатуються ворогом незаконно. Це розуміють й “потенційні інвестори”, тому ніхто не бажає купляти такий актив. Відтак під "приватизацією" окупанти мають на увазі розкрадання майна шахт через підставні юрособи", - додали у ЦНС.

Читайте також: WP: Як США озброїли Україну, переступивши через власні відмови?

Нагадаємо, раніше голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що під Бахмутом російські військові втрачають тисячі своїх солдатів. Він зауважив, що там вагнерівці та кадирівці - основні сили, вони намагаються довести президентові Владіміру Путіну, що вони на щось здатні.