UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти фабрикують заяви Залужного та Арестовича і поширюють в Запорізькій області

Херсонців змушують отримувати російські паспорти.

Російські загарбники поширюють на окупованих територіях Запорізької області газети з фейковими заявами від імені головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та радника голови Офіса президента Олексія Арестовича. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України у Telegram.

"Ворог поширює фейкові газети, у яких фабрикують заяви Залужного та Арестовича про начебто "втрату Запоріжжя" та “розпач серед військових", - йдеться у повідомленні.

Також, за даними розвідки, у захопленому Херсоні окупанти заселяються у житло українців та примушують населення отримувати російські паспорти. 

Маріупольців російські загарбники змушують їздити за довідками з фільтраційних таборів. У місті наразі гостро стоїть проблема питної води.

У захопленому російськими військовими Вовчанську Харківської області з лікарні вигнали мирних жителів та відмовилися надавати їм допомогу. Медзаклад забитий пораненими росіянами, а персонал примушують до колабораціонізму. 

У Сорокиному на тимчасово окупованій території Луганщини депортованим українцям видають паспорти квазіреспубліки "ЛНР".

Нагадаємо, російські окупанти Херсонської області вирішили привласнити собі ще й українських дітей та приписуватимуть громадянство Росії всім дітям регіону, які народилися після 24 лютого, а також дітям-сиротам, заявив гауляйтер російських військових у Херсонській області Кирило Стремоусов.