UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти Донбасу заявили про "перший підтверджений випадок" Covid-19

На коронавірус захворів житель Луганщини.

Перший випадок захворювання на коронавірус Covid-19 зафіксований на окупованій території Луганщини. Підконтрольні Кремлю окупаційні адміністрації "ЛНР" стверджують: захворювання діагностоване у жителя Слов'яносербського району.

"На сьогодні на території республіки у нас зареєстровано один випадок (захворювання на Covid-19), і цей випадок ушпиталений і перебуває у боксованому відділенні", - заявив "головний санітарний лікар ЛНР" Дмитро Докашенко.

Ушпиталення пацієнта з позитивним тестом на коронавірус підтвердила й окупаційний "міністр охорони здоров'я" Наталія Пащенко.

"Зараз той пацієнт, який у нас ушпиталений, так, він є, це завізний випадок. І ми йому провели два види обстеження... по одному обстеженню ми не можемо ставити діагноз. Перше обстеження – це скринінгове. І після цього проводиться друге, і йде вже підтвердження. Або непідтвердження", - цитують Докашенка підконтрольні сепаратистам ЗМІ.

Зазначимо, окупанти тривалий час замовчували інформацію щодо ситуації з коронавірусом в ОРДЛО, списуючи смерті від пневмонії, яку може викликати Covid-19, на "свинячий грип". І визнання у понеділок, 30 березня, "першого випадку зараження коронавірусом" так само не відображає повну епідемічну картину в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Нагадаємо, робота пунктів пропуску на лінії розмежування в Донбасі призупинена через епідемію Covid-19. На Луганщині обмежив роботу єдиний КПВВ – "Станиця Луганська". Перетнути лінію розмежування можуть лише певні категорії громадян.

25 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству закордонних справ та Мінінфраструктури терміново розробити рішення щодо закриття українських кордонів для будь-якого пасажирського сполучення.

16 березня України закрила кордони для іноземців. Під час дії заборони на територію країни не можуть в'їхати іноземці та громадяни без громадянства.