UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти Донбасу запропонували Генштабу РФ розмістити військових на сході України "на постійній основі" - ІС

Замість ротації "відпускників" з різних частин і підрозділів ЗС країни-агресора, окупанти пропонують розмістити в ОРДЛО постійні групи російських військових.

Командування російсько-окупаційних сил в Донбасі, направило до Генерального штабу ЗС Росії пропозицію щодо розміщення російських військовослужбовців на сході України на постійній основі, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Так, окупанти пропонують "відмовитися від застосування на ротаційній основі частин і підрозділів ЗС Росії", які приймають участь у боях проти українських військових.

"Пропонується сформувати зі складу частин та підрозділів 8-ї армії Південного військового округу ЗС РФ штатні батальйонні тактичні групи (БТГр), які на постійній основі дислокуватимуться та вестимуть бойові дії на окупованих територіях Луганської та Донецької областей України", - пише Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомлялося раніше, напередодні президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

Президентський законопроект визнає російську окупацію частини Донбасу і визначає окуповані території. У ньому також вказується на те, що Україна не несе відповідальності за дії російських окупантів в Донбасі.