UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти дистанційно мінували позиції ЗСУ на Донеччині протипіхотними мінами

Під час ворожого обстрілу Авдіївки загинув український боєць, ще один отримав поранення.

Під час ворожого обстрілу позицій Збройних сил України на Донеччині загинув український військовослужбовець, ще один отримав поранення. У понеділок, 22 лютого, бойовики російсько-окупаційних формувань п'ять разів порушили умови повного і всеосяжного перемир'я в районі проведення операції Об'єднаних сил. Противник зосередив обстріли в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», задіявши гранатомети і стрілецьку зброю, повідомляє пресцентр штабу ООС.

По околицях Авдіївки окупанти били зі станкових (СПГ) і ручних протитанкових (РПГ) гранатометів і стрілецької зброї. Внаслідок ворожого обстрілу один український боєць загинув, ще один отримав осколкові поранення.

Позиції ЗСУ в передмісті Мар'їнки бойовики обстрілювали з РПГ, по Водяному - били з підствольних гранатометів і стрілецької зброї. Крім того, противник дистанційно мінував українські позиції протипіхотними мінами ПОМ-2.

Українське командування поінформувало про обстріли спостерігачів СММ ОБСЄ через Спільний центр з контролю і координації.

«Обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил надалі контрольована українськими воїнами», - запевнили в штабі.

Читайте також: Ворожі снайпери обстріляли захисників Світлодарська

З 00:01 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньою контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

За час перемир'я в зоні ООС загинули 18 українських військових, близько 30 бійців було поранено.

11 лютого президент Володимир Зеленський і глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук синхронно заявили, що з початку 2021 року російські окупанти посилили обстріли, і перемир'я в Донбасі фактично не діє. Дії РФ у Києві розцінюють як тиск на ТКГ і зрив Мінських домовленостей.