UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окрім Сєвєродонецька Росія активізувалась біля Ізюма – британська розвідка

Росія хоче відновити попередні темпи війни. 

Попри запеклі бої за Сєвєродонецьк у Луганській області  за останні 48 годин Східна група військ Росії також активізувала свої зусилля для просування на південь від Ізюма, ймовірно для наступу на Донецьку область, йдеться в ранковому зведенні британської розвідки.

«Просування Росії на Ізюмській осі зупинилося з квітня після того, як українські сили добре використали місцевість, щоб уповільнити просування Росії. Росія, ймовірно, намагалася відновити Східну групу військ після того, як вони зазнали дуже великих втрат під час невдалого наступу на Київ, але її підрозділи, ймовірно, залишаються недостатніми», - зазначають аналітики.  

Тепер Росія, ймовірно, прагне відновити темпи в цьому напрямку, щоб і надалі штурмувати Сєвєродонецьк і мати можливість можливість просуватися глибше в Донецьку область.

Читайте також: Російський наступ на Донбасі це намагання демонструвати силу, яку РФ не може довго підтримувати - The Time

За даними Генштабу ЗСУ, на півночі Донбасу тривають найзапекліші бої — росіяни готуються наступати на Слов’янськ та Барвінкове.