UA / RU
Підтримати ZN.ua

Охоронець зачиненого укриття у Києві, біля якого торік загинули люди, отримав чотири роки вʼязниці

Проте він не визнає своєї провини. 

Суд у Києві призначив чотири роки позбавлення волі охоронцеві зачиненого укриття поліклініки, біля якого 1 червня 2023 року загинули три людини. Його визнали винним у залишенні без допомоги осіб, які перебували у небезпечному для життя стані (ч. 3 ст. 135 КК України), повідомив офіс генерального прокурора.

У суді сторона обвинувачення довела, що охоронець КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3" під час російського ракетного обстрілу не відчинив двері укриття, через що люди не змогли уберегти своє життя. Серед загиблих була 9-річна дівчинка. Ця обставина обтяжує покарання для охоронця. 

Читайте також: Під час ракетної атаки на Київ загинули діти і дорослі, є поранені

Зазначається, що обвинувачений не визнав своєї провини та не розкаявся. Як повідомляють правоохоронці, протягом судового процесу охоронець постійно змінював свої покази щодо того, чому він не відчинив укриття. Врешті він заявляв, що у поліклініці взагалі не було бомбосховища і він не повинен був його відкривати. 

У офісі генерального прокурора додали, що вивчатимуть вирок суду, аби знайти підстави для оскарження. Сторона обвинувачення просила присудити охоронцю шість років та шість місяців позбавлення волі.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня 2023 року російська армія здійснила ракетний обстріл столиці. Тоді під дверима зачиненого укриття поліклініки у Деснянському районі загинули дві жінки та дитина. Чоловік загиблої вважає, що його дружина могла врятуватися, якби двері бомбосховища були відчинені.