UA / RU
Підтримати ZN.ua

Охорона кордонів з Білоруссю на Житомирщині значно посилена

Спільні наряди складаються зі співробітників Нацполіції, нацгвардійців та прикордонників.

На Житомирщині для охорони прикордонних районів залучено додаткові наряди поліції.

Відповідне рішення було ухвалено у рамках проведення спеціальної операції щодо посилення кордону з Республікою Білорусь, повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Правоохоронці розпочали охорону кордону 23 листопада о 20:00. Побудова спільних нарядів поліцейських, прикордонників та нацгвардійців відбулася в Овручі.

Одразу після доведення учасникам службових завдань правоохоронці та військовослужбовці ДПСУ вирушили до певних ділянок несення служби на територіях прикордонних громад.

"Основне завдання правоохоронців – охорона правопорядку в громадах, роз'яснювальна робота з місцевим населенням для запобігання ризикам нелегальної міграції", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні створили єдиний штаб для протидії потоку мігрантів з Білорусі

До забезпечення правопорядку та профілактичної роботи з населенням приєдналися поліцейські сектори реагування патрульної поліції та дільничні офіцери, спецназівці ГУНП.

Правоохоронці разом із військовослужбовцями ДПСУ та НГУ працюють на автомобільних постах та у складі автопатрулів.

Нагадаємо, раніше на кордоні України та Білорусі розпочалася спеціальна прикордонна операція "Полісся", в якій беруть участь ДПСУ, Нацполіція, Нацгвардія, ЗСУ та інші резерви.

Зазначимо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не виключає, що Білорусь може використати міграційну кризу проти України, а в МВС заявили, що готуються запровадити надзвичайний стан у прикордонних з Білоруссю областях у разі напливу нелегальних мігрантів.

Докладніше про те, як режим Лукашенка використовує міграційну кризу, читайте у статті Олександра Шевченка "Лукашенко проти Європи: кривава гра на витривалість" у ZN.UA.