UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОК "Південь" назвало зброю з якої росіяни обстріляли Миколаїв та Одещину

Внаслідок масованого ракетного удару постраждала портова інфраструктура, авторинок та приватні будинки.

Близько п'ятої години ранку російські окупанти завдали масованого ракетного удару по південних областях України, а також по Харкову. Ворог застосував стратегічну авіацію та, імовірно, ЗРК С-300, повідомляє Оперативне командування "Південь".

З акваторії Чорного моря противник випустив декілька ракет повітряного базування по Одещині. Ворожі снаряди потрапили у приватні будинки прибережних сіл, в яких спалахнула пожежа. Наразі на місці працюють рятувальники. За наявною інформацією постраждалих немає.

Читайте також: Напад Росії на Одеський порт «засмутив» Туреччину – Ердоган

По Миколаївщині росіяни стріляли з території тимчасово окупованої Херсонщини, зенітно-ракетними комплексами С-300. Атаковано портову інфраструктуру. Також є потрапляння в авторинок та інші відкриті території передмістя. Чи є постраждалі поки невідомо, тоді як масштаби руйнувань уточнюються. 

Ворог мало не щодня обстрілює Миколаїв та область з усіх наявних видів зброї. Нещодавно росіяни випустили кілька ракет по місту, однак потрапили у поля поза його межами.

Натомість українські захисники планомірно продовжують нищити техніку противника. ЗСУ вдалося знищити російську батарею ЗРК С-300.