UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура розпочала розслідування ракетного удару росіян по Вінниці

Наразі тривають пошукові роботи. На місці працюють всі необхідні служби. 

Офіс генерального прокурора повідомляє, що після ракетного удару по Вінниці за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним убивством - ч. 2 ст. 438 ККУ. Про це йдеться у повідомленні пресслужби ОГП на Телеграм-каналі. 

"За даними слідства, вдень 14 липня збройні сили РФ здійснили ракетний обстріл центральної частини міста Вінниця. Наразі відомо про 17 загиблих, у тому числі 2 дітей. Кілька десятків осіб отримали поранення. Значних руйнувань і пошкоджень зазнали житлові будинки, адміністративні та офісні приміщення", - йдеться в повідомленні. 

В прокуратурі зазначають, що на місці попадання ракети наразі тривають пошукові роботи. Там працюють всі необхідні служби. 

Читайте також: ООН допоможе розслідувати сексуальні злочини російських окупантів

Нагадаємо, 14 липня країна-терорист Росія здійснила ракетний удар по Вінниці. У Нацполіції повідомили, що три ракети влучили у будівлю з офісними приміщеннями. Станом на 14:00 відомо про 20 загиблих, серед яких троє дітей, та 90 поранених. 

Правду про війну читайте в інтерв'ю Інни Ведернікової з військовим аналітиком Агілом Рустамзаде для ZN.UA.