UA / RU
Підтримати ZN.ua

Оголошено підозру 26 колаборантам, які викрадали патріотів на Херсонщині: список

Правоохоронці зібрали всі дані про фігурантів.

Українські правоохоронці повідомили про підозру 26 колаборантам, які пішли працювати в “головне управління МВС Росії Херсонської області”. Вони займаються репресіями проти місцевих жителів на тимчасово окупованій частині Херсонщини, щоб зламати їхній спротив агресору, повідомила Служба безпеки України у Facebook.

Читайте також: В окупованому Старобільську підірвали автомобіль: повідомляється про ліквідацію колаборанта

Зазначається, що СБУ та Нацполіція встановили, що колаборантів включили до складу злочинної організації “відділ Міністерства внутрішніх справ Росії “Каховський”.

“Там шестеро фігурантів обійняли керівні посади. Інших – призначили до підрозділів слідства, карного розшуку, кадрового забезпечення та чергової частини”, – розповіли в СБУ.

За даними слідства, зрадники під керівництвом ФСБ намагались розганяти проукраїнські мітинги мешканців Каховки. Під час рейдів вони викрадали людей та ув’язнювали їх у катівнях на лівобережжі Херсонщини. Там людей жорстоко катували, щоб схилити їх до співпраці з окупантами.

Читайте також: Готували удар по Київській телевежі, ТЕС і не лише. У Києві та Одесі затримали агентів ФСБ

У СБУ також додали, що “зловмисники вдиралися до помешкань українських патріотів та під виглядом обшуків викрадали приватне майно громадян, у тому числі гроші та автомобілі”.

Зазначається, що правоохоронці зібрали всі дані про фігурантів, задокументували їхні злочини та встановили місця їхнього перебування.

Слідчі Служби безпеки заочно повідомили зловмисникам про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

Перелік осіб, які отримали підозру:

Нагадаємо, СБУ заарештувала в Києві підприємця, чиї компанії постачали росіянам пісок, щебінь та цемент для будівництва фортифікаційних споруд на тимчасово окупованих територіях півдня України. Затриманим виявився власник декількох фірм у Бердянську, який після захоплення міста почав співпрацювати із загарбниками.