UA / RU
Підтримати ZN.ua

Офіцер ЗСУ "зливав" росіянам позиції українських бійців, його затримали — СБУ

Він здавав локації своєї ж бригади під Покровськом.

Служба безпеки України затримала офіцера Збройних Сил, який повідомляв росіянам про місце розташування українських захисників під Покровськом. За підготовку повітряних ударів по позиціях ЗСУ йому обіцяли мільйон рублів, йдеться у повідомленні СБУ.

Зазначається, що ворога цікавили опорні та командні пункти бригади, що обороняє місто від росіян. Затриманий офіцер, який служив у цій бригаді, так і не отримав обіцяного мільйона рублів. Його затримали у момент фіксування українських позицій. У нього вилучили телефон, за допомогою якого він тримав звʼязок з російським куратором.

Читайте також: СБУ затримала двох жінок, які допомагали росіянам організовувати псевдореферендуми

Також зрадник мав "злити" росіянам організаційно-штатну структуру з особовим складом своєї бригади. Так загарбники хотіли завербувати ще більше військових.

Затриманому офіцеру повідомили про підозру у держзраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Він перебуває під вартою, йому загрожує довічне увʼязнення з конфіскацією майна. 

Раніше СБУ ліквідувала російську агентурну мережу, яка шпигувала за розміщенням українських захисників та критичних обʼєктів інфраструктури. До її складу входили діючий та колишні правоохоронці