UA / RU
Підтримати ZN.ua

Офіс генерального прокурора готує документи для екстрадиції депутата-втікача Артема Дмитрука

Генпрокуратура співпрацює з міжнародними партнерами щодо видачі депутата-втікача

Офіс генерального прокурора повідомив, що наразі співпрацює з міжнародними партнерами щодо видачі народного депутата для притягнення його до кримінальної відповідальності. Як стверджують джерела, цією особою є Артем Дмитрук, який втік з України з метою уникнення покарання.

Читайте також: Генпрокуратура звернулася до низки країн з запитом про затримання і арешт депутата Дмитрука

Дмитрук, якого підозрюють у вчиненні нападів групою осіб на правоохоронця та військового, спроби викрадення вогнепальної зброї, спричиненні потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень та хуліганстві. Він перебуває у розшуку у зв’язку з переховуванням від органів правосуддя в Україні.

За клопотанням прокуратури Печерський районний суд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі місцезнаходження депутата встановлено та судом йому визначено міру запобіжного заходу, повідомили у Офісі генпрокурора.

"Детальніше про перебіг цієї справи Офіс генерального прокурора повідомить за наявності інформації, яка не зашкодить провадженню і буде узгоджена з міжнародними партнерами", - додали у Офісі генерального прокурора..

Читайте також: Депутат-втікач Артем Дмитрук у зверненні до грузинів цинічно відізвався про українців, звинувативши їх у "майданах" та війні

Нагадаємо, наприкінці серпня Дмитрук нелегально перетнув кордон із Молдовою, попросив притулок у поліції, не вказавши, що є народним депутатом, а пізніше вилетів до Риму. Згодом ДБР оголосило Дмитрука в міжнародний розшук. Пізніше він був затриманий у Лондоні та постав перед судом, який не визнав необхідним взяти його під варту, але встановив обмеження. Подальший розгляд справи відбудеться наступного місяця.