UA / RU
Підтримати ZN.ua

Офіцер ВПС збирався передати інформацію про повітряні сили ЗСУ співробітникові ФСБ

Офіцер військової авіації збирав під час польотів винищувачів ЗС України системи паролів, позивні, маршрути, радіочастоти літаків.

У Запоріжжі затриман офіцер військової авіації, старший лейтенант "З", 1983 р.н при спробі передати інформацію про повітряні сили ЗСУ співробітникові ФСБ. Шпигунська діяльність зловмисника булі викрита контррозвідкою СБУ в ході спецоперації, повідомляє прес-служба відомства.

Наголошується, що зловмисник збирав дані, які використовувалися під час польотів винищувачів Повітряних сил ЗС України, системи паролів, позивні, маршрути рухів, радіочастоти бойових літаків.

У відомстві повідомили про те, що затриманий шукав можливість передати ці дані співробітникам спецслужб РФ, усвідомлюючи, що керівництво терористів буде використовувати ці секретні відомості для координації нападів на українські повітряні сили.

За інформацією СБУ, підозрюваний у шпигунській діяльності всю інформацію записував на флеш-носій і вже навіть заготовив розписку про згоду на співпрацю.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Всі докази протиправної діяльності у нього були вилучені. !zn