UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одну зі справ Дубінського передали до суду

Проти Дубінського справа про підробку документів та про держзраду.

Справу народного депутата Олександра Дубінського про підробку документів для виїзду за кордон передали до суду. Про це повідомили в Офісі генпрокурора. 

«Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що Дубінський зазначив у офіційних документах неправдиву інформацію, завдяки чому потім виїхав за кордон. Зокрема, на ім’я очільника МОЗ Дубінський підготував заяву, у які просив надати йому документи, аби на їх підставі виїхати з України. Зокрема, він зазначив у заяві, нібито йому потрібно терміново супроводити батька на лікування.

Читайте також: Дубінського переведуть у одиночну камеру — рішення суду

Однак, правоохоронці встановили, що замість того, аби супроводжувати батька, Дубінський сам виїхав з України. Батько ж депутата перетнув державний кордон за день до того. При цьому батько Дубінського повернувся набагато раніше ніж його син. Дубінський ще місяць потім відпочивав за кордоном.

«Згідно з отриманою інформацією під час перебування за кордоном він встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію. Зокрема, в Іспанії обвинувачений зупинявся у двох готелях у Барселоні та у її передмісті», – додали в ОГП.

Читайте також: Печерський суд арештував майно Дубінського, його матері та ексдружини

Нагадаємо, підозру Олександру Дубінському у підробленні документів було оголошено ще 8 серпня 2023 року. 11 листопада 2023 року працівники ДБР завершили досудове розслідування у справі та відкрили матеріали для ознайомлення захисникам депутата.

Уже 13 листопада  Олександру Дубінському оголосили про підозру у державній зраді та участь у злочинній організації. Слідство встановило, що Дубінський входив до складу злочинної організації, сформованої головним управлінням ГРУ РФ, основним завданням якої було розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація України на міжнародній арені. За виконання завдань учасники організації отримували гроші від військової розвідки РФ. У ніч проти 14 листопада суд відправив Дубінського до СІЗО.