UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одну з центральних вулиць Дніпра перейменували в честь Бандери

Також місто сьогодні прийняло рішення про перейменування ще 44 вулиць.

Дніпровська міська рада перейменувала вулицю Шмідта в історичному центрі міста в честь Степана Бандери. Про це повідомив мер міста Борис Філатов.

«Одна із центральних вулиць Дніпра, вулиця Шмідта, стала сьогодні вулицею Степана Бандери. Тепер уже назавжди», - написав він у Facebook.

При цьому міський голова зазначив, що пост про перейменування навмисне написав російською мовою.

«Не сперечатимемося в коментарях про доцільність цього перейменування. Скажу лише одне. Перечитайте 100 разів гасло українських націоналістів: "Воля народам! Воля людині!" ... Напевно, за всю історію людства жодного разу сенс існування вільних людей не був сформульований так коротко і ємно. Свобода, і тільки вона, ось те, за що варто боротися», - додав Філатов.

Перейменована вулиця примикає до центральної вулиці Дніпра – проспекту Дмитра Яворницького та виникла в 1870-х роках.

Читайте також: Малиновського vs Героїв полку "Азов": У Києві перейменували 95 вулиць і площ у межах дерусифікації

Загалом міська рада Дніпра сьогодні  перейменувала ще 44 вулиці, назви яких пов’язані з державою-агресоркою, а також затвердила звернення до Міністерства культури та інформаційної політики для пришвидшення розгляду рішення щодо усунення деяких пам’яток історії та монументального мистецтва місцевого значення, які пов’язані з історією та культурою РФ та СРСР.

Перелік перейменувань вулиць та провулків міста Дніпра, назви яких змінені сьогоднішнім рішенням міськради, виглядає так: