UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одного з постраждалих від вибуху у Будинку профспілок вивезли в Польщу

У Польщі потерпілого очікує кілька операцій. Хлопця відвезли з України, "щоб міліція не діставала його з'ясуванням обставин і допитами".

Постраждалий від вибуху в Будинку профспілок на Майдані в Києві 16-річний Назар Держило вивезений на лікування в Польщу. У Польщі потерпілого очікує кілька операцій, які проведуть місцеві щелепно-лицьові і нейрохірурги.

Підлітка супроводжували в дорозі депутати від ВО "Свобода" Михайло Хміль та Юрій Михальчишин. Другий потерпілий - Роман Дзивинский - як і раніше, знаходиться у важкому, але стабільному стані в реанімації у Львові. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерело у Львові.

Як зазначив Хміль, "Назар Держило тепер в безпеці". "О першій ночі він був вже на польській стороні. Домовленість така, що в Польщі йому буде надана необхідна медична допомога. Ми перетнули польський кордон, переконалися, що все гаразд і повертаємося назад", - зазначив нардеп.

ТАКОЖ: Стан жертв вибуху в Будинку профспілок залишається важким

За словами Хміля, Держило вивезли з України, "щоб міліція не діставала його з'ясуванням обставин і допитами". "А головне - щоб не захотіли кинути за ґрати, як підозрюваного. Тому від гріха подалі хлопця переправили за кордон", - додав нардеп. Разом з тим він не став уточнювати, де саме знаходиться Держило.

У свою чергу в прес-службі ВО "Свобода" з посиланням на Михальчишина повідомили: безкоштовну медичну допомогу юнакові погодився надати військовий госпіталь м.Вроцлав.

"Львівські медики на свій страх і ризик домоглися, щоб він отримав кваліфіковану допомогу за кордоном і зробили все можливе, щоб не допустити арешту постраждалих від вибуху", - додав Михальчишин.

Як відомо, в результаті вибуху Назар Держило втратив ліве око, за оцінками медиків, шанси врятувати правий - дуже високі. Також у нього діагностовано відкрита черепно-мозкова травма і перелом виличної кістки.

За даними УП, транспортування Романа Дзивинского за кордон на лікування також готується, поки готують необхідні документи. !zn