UA / RU
Підтримати ZN.ua

Один зі спільників Титушка визнав свою провину

У справі про напад на журналістів 18 травня проходять четверо "спортсменів" - Вадим Титушко, Сергій Приходько, Андрій Ярошенко і Михайло Пшук. Свою провину визнав лише Пшук, який раніше вже був судимий і відсидів п'ять років за ґратами.

Один з обвинувачених у нападі на журналістів, який відбувся під час масових акцій у Києві 18 травня, визнав свою провину під час судового засідання 6 серпня.

Як повідомив журналістам прокурор, свою провину визнав Михайло Пшук, який вже має судимість і відбув п'ятирічне покарання.

Інші обвинувачені - Вадим Титушко (чиє ім'я в Україні вже стало прозивним), Сергій Приходько і Андрій Ярошенко - своєї провини не визнали.

Окрім того, всі четверо обвинувачених не визнали цивільних позовів постраждалих журналістів - Владислава Соделя і Ольги Сніцарчук - про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Як стало відомо у суді, адвокати Соделя і Сніцарчук домагаються від усіх чотирьох обвинувачених компенсації матеріального збитку в розмірі 1600 і 700 гривень, а також моральної шкоди в розмірі 104 тисячі гривень (по 52 тисячі кожному з журналістів).

Сніцарчук пояснила, що моральна шкода полягає у тому, що з 18 травня вона не може належним чином виконувати професійні зобов'язання.

Наступне засідання Шевченківського райсуду призначено на 15.00, 9 серпня. Розгляд справи було відкладено у зв'язку з тим, що присутній на засіданні прокурор попросив час для підготовки нового обвинувального акта.

За його словами, раніше у провадженні було встановлено, що Титушко вчинив кримінальне правопорушення з групою невідомих осіб, а пізніше було встановлено, що кримінальне правопорушення було скоєно за попередньою змовою. У зв'язку з цим, прокуратура попросила час на те, щоб підготувати нове звинувачення.

При цьому обвинувач Віталій Панов уточнив, що перекваліфікації статей обвинувачення не буде - чотирьом обвинуваченим і досі інкримінують ч. 1 ст. 171 (перешкоджання діяльності журналіста) і ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 18 травня у центрі Києва сталася сутичка між представниками опозиції та групою молодих людей спортивної статури.

Побачивши, що кореспондент 5 каналу Ольга Сніцарчук і фотограф "Коммерсанта" Владислав Содель почали знімати бійку, "спортсмени" напали на журналістів. При цьому міліціонери, на очах у яких це відбувалося, довгий час не діяли.

Було відкрито кримінальне провадження за статтями "хуліганство" та "перешкоджання діяльності журналіста". Незабаром був затриманий один з підозрюваних - 20-річний житель Білої Церкви Вадим Титушко. Він був узятий під варту, але, за рішенням суду, випущений під заставу.

12 червня прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно Титушка. Всього у справі судитимуть чотирьох осіб. !zn

Читайте також:

Справу про бездіяльність міліції при побитті журналістів "титушками" закрили

Титушко порадив побитій журналістці навчитися самозахисту

За "нерішучість" під час побиття журналістів догани отримали 13 міліціонерів