UA / RU
Підтримати ZN.ua

Один член екіпажу підбитого під Слов'янськом Ан-26 загинув

Літак був збитий терористами в результаті двох пусків ПЗРК і падав на житлові квартали Слов'янська. Діями екіпажу літак був відведений в бік від Слов'янська.

Борт підбитого під Слов'янськом літака Ан-26 покинули три члени екіпажу, один з них загинув. Щодо членів екіпажу, що залишилися на борту, дані уточнюються, повідомив в суботу, 7 червня координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

Спікер АТО Владислав Селезньов повідомив, що "екіпаж військово-транспортного літака Військово-повітряних сил ЗС України Ан-26 з вантажем невійськового характеру на борту, жертвуючи своїм життям, зробив все можливе, щоб відвести літак від міста".

"Літак був збитий терористами в результаті двох пусків ПЗРК і падав на житлові квартали Слов'янська. Умілими діями екіпажу літак був відведений в бік від Слов'янська. Деякі члени екіпажу встигли зробити стрибок з парашутами з палаючого літака. На місці падіння літака проведена евакуація екіпажу. Поранені льотчики направлені для надання медичної допомоги в лікувальні установи", - додав Селезньов.

Нагадаємо, Ан-26 виконував завдання з перевезення гуманітарного вантажу, який зібрали волонтери. Він був збитий 6 червня близько 17:00. !zn

Читайте також:

У ході АТО повністю очищений від бойовиків північ Донецької області

Сили АТО відбили дві атаки бойовиків на аеропорт "Донецьк"

Рада розширила повноваження учасників АТО

На кордоні з Україною формуються автоколони з бойовиками