UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одеський крематорій працює на межі: померлих від COVID-19 везуть з інших областей

Інтенсивність роботи така ж як і навесні поточного року.

Останні дні навантаження на одеський крематорій зросла до показників весни минулого року, коли виросла статистика померлих від коронавірусу.

Щодня в крематорії спалюють до сорока тіл, пише місцевий ресурс "Думська".

Кореспондент видання застав у крематорію одночасно чотири траурних процесії. Всі співробітники похоронних агентств були одягнені в захисні костюми, а значить, кремували померлих від COVID-19.

Одеський крематорій. фото Думська

Одеський крематорій. фото Думська

"Ми працюємо в штатному режимі. Кількість кремації таке ж, як у квітні-травні минулого року, в середньому сорок кремацій в день. Ми були готові до цього піку і справляємося. На прощання виділяється двадцять хвилин. Різниця тільки в тому, що зараз одна група може прощатися в залі, а інша — на вулиці. До піку люди могли вибрати час, найчастіше вибирали в районі обіду і прощалися. Зараз весь день розписаний по хвилинах", - розповів виданню директор крематорію Володимир Букач.

Одеський крематорій. фото Думська

Він також відзначає зростання кількості заявок з інших міст.

"Проблема в тому, що в Україні всього три крематорію і до нас везуть тіла з інших місць. Але ми справляємося. Я сподіваюся, що ми зараз на піку і далі піде на спад", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що київський крематорій заперечує заяву глави профільного комітету Верховної Ради Михайла Радуцького про двогодинні черги з катафалками через ситуацію з коронавірусом.

Кілька днів тому Михайло Радуцький заявив про погіршення епідситуації в Києві. Він пояснив, що росте і рівень смертності. Зокрема, Радуцький сказав наступне: "Україна сьогодні є другою країною, на жаль, зверху за кількістю померлих... Черга до київського крематорію сьогодні з катафалків становить близько двох годин".

Відзначимо, в Україні на 17% зросла смертність від коронавірусу, також збільшилися показники за кількістю госпіталізованих хворих і рівнем захворюваності, повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганіченко.

Ковідні ліжка заповнені на 50-60%, уточнив головний санітарний лікар Ігор Кузин. За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, до нової хвилі епідемії підготували 80 тисяч ліжко-місць.

Повідомлялося, що в червону зону ризикують потрапити сім областей й посилять карантин - Житомирська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Хмельницька і Чернівецька області.

Крім того, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні прийняла рішення віднести Сумську область до "червоної" зони епідемічної небезпеки поширення коронавірусної інфекції COVID-19 з суботи, 23 жовтня. Також днями в червону зону повинен потрапити Київ.