UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одеські і львівські кримінальники переправляли ухилянтів за кордон - СБУ

Правоохоронці виявили чергових організаторів незаконних схем.

Служба безпеки України повідомила, що затримала представників криміналітету в Одеській та Львівській областях, які незаконно переправляли чоловіків за кордон для ухилення від мобілізації.

Зазвичай вони використовували «лісові маршрути», розповіли у спецслужбі.

Зокрема, СБУ ліквідувала групу, яка займалась нелегальними «перевезеннями» з Одещини у сусідню європейську країну. За інформацією слідчих, «ділки» довозили своїх клієнтів до кордону на власних авто або таксі, а потім лісовими стежками або понтонами через річку.

Читайте також: Виїзд за кордон на автомобілі: які документи треба мати

«До складу банди входив одесит-кримінальник на прізвисько «Бастіон» та двоє його спільників-іноземців. Для пошуку «клієнтів» вони створили Telegram-канал, а гроші просили переказувати у криптовалюті», - уточнили в СБУ.

Також оперативники затримали 51-річного мешканця Самбірського району на Львівщині. Його підозрюють в організації схеми для втікачів із України. Правоохоронці заявили, що чоловік за підтримки місцевого криміналітету переправляв людей за кордон через заздалегідь підготовлені «лісові маршрути».

Нагадаємо, в Ізмаїльському районі Одещини правоохоронці затримали чоловіка, який придумав схему незаконного переправлення людей за кордон за допомогою дешевих автомобілів. За свої послуги він брав 5,5 тисяч доларів.

Читайте також: У поліції розповіли, в яких регіонах найбільше ухилянтів від мобілізації

Що вважати найбільшим злочином під час війни — корупцію чи ухиляння від мобілізації? Про це ми запитали громадян із допомогою соціологічної служби Центру Разумкова.

Які відповіді ми одержали й чому різниця в цифрах колосальна, читайте в статті Лесі Литвинової на ZN.UA «Ухилянти, корупціонери… Це — не я».