UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одещину атаковано двома ракетами "Іскандер"

Ракети випустили з окупованого Криму

Окупанти атакували Одеську область двома ракетами типу "Іскандер", які випустили з тимчасово окупованого Криму – повідомляє речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук з посиланням на Оперативне командування "Південь".

За повідомленням, наразі інформації про постраждалих нема.

«Одещину атаковано 2 ракетами типу "Іскандер", випущеними з тимчасово окупованого Криму. Від розриву ракет в повітрі по території Одеського району розлетілися так звані теплові ловушки», - зазначив Братчук.

За його словами, вони схожі на снаряд, що не розірвався, або мають форму дротика з помаранчевим хвостом. Це досить небезпечна річ, оскільки має високу температуру горіння, може спричинити масштабні опіки. Кілька таких ловушок спричинили загоряння сухої трави. Рятувальні служби оперативно реагують, ліквідуючи пожежі.

«У випадку виявлення підозрілих предметів, не намагайтеся їх підібрати, наблизитись до них. Убезпечте оточуючих, проінформуйте компетентні служби і відійдіть на безпечну відстань», - наголосив Братчук.

Читайте також: РФ зазнає невдачі, Путін може змінити стратегію війни проти України — глава Міноборони Британії

Нагадаємо, президента України Володимира Зеленського, російські окупанти намагаються посилити позиції в окупованих районах на півдні України, у Херсонській та Запорізькій областях.