UA / RU
Підтримати ZN.ua

Очільник Бучанського ТЦК отримав нову підозру від СБУ

За статтею про незаконне збагачення йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Керівнику Бучанського територіального центру комплектування повідомили про нову підозру. У серпні його затримали за підозрою в організації схем ухилення від мобілізації, повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Зазначається, що після затримання у серпні суд вирішив відпустити його під заставу в 1 млн грн. Проте одразу після внесення суми застави слідчі Служби безпеки повідомили посадовцю про нову підозру про незаконне збагачення (ст. 368-5 Кримінального кодексу України). За цією статтею йому загрожує до 10 років ув’язнення.

В СБУ зауважують, що це не дозволило вийти керівнику ТЦК на волю. Після обрання нового запобіжного заходу судом він може внести заставу у розмірі 18 млн грн.

Читайте також: У Харківському ТЦК відреагували на відео з побиттям чоловіка їхнім співробітником

Нагадаємо, у серпні начальників Бориспільського і Бучанського територіальних центрів комплектування затримали за підозрою організації схеми з ухилення від мобілізації. Під час обшуків у них вилучили понад 1 млн доларів США. Керівники районних ТЦК  пропонували чоловікам посприяти в уникненні призову - виготовити підробні документи про непридатність до служби за станом здоров’я. Вартість таких «послуг» становила 37 тис. доларів США з однієї людини.

Правоохоронні органи не називають імен затриманих, однак керівником ТЦК Бучанського району є Леонід Викочка, а начальником ТЦК Бориспільського району Сергій Русин. Затриманим повідомили про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, а також наданні неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 369 КК України).