UA / RU
Підтримати ZN.ua

Очікується зниження температури: синоптикиня назвала дату похолодання

У кінці вересня погода зміниться.

Вересень цього року приніс в Україну аномальне тепло, але найближчим часом очікується незначне похолодання. Про це синоптикиня Наталя Діденко розповіла в своєму Telegram-каналі.

Читайте також: Осінь 2024: коли чекати на «бабине літо»

За її прогнозом, відчутніше похолодання варто чекати орієнтовно 29 вересня, але до остаточно стійкого зниження температури повітря ще далеко.

А завтра, 25 вересня, в Україну прийде атмосферний фронт із заходу, пов’язаний із скандинавським циклоном Brigitta. У західних областях місцями пройдуть дощі, ймовірно з грозами.

Решта території України все ще належатиме антициклону, тому в більшості областей 25 вересня передбачається суха сонячна погода. Температура повітря очікується у межах від +23 до +28 градусів, у західних областях – від +21 до +24 градуси.

У Києві середа буде сухою сонячною та теплою, до +26 градусів.

Осінь дасть українським енергетикам загоїти чимало ран від російських ракетних і дронових ударів по критичній інфраструктурі. Холоди не прийдуть зненацька, особливо у першій половині нового сезону. Нагадаємо, якою буде погода восени, за прогнозом метеорологині Віри Балабух, завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України.