UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обвалення даху спорткомплексу на Київщині: поліція затримала трьох підозрюваних

Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці затримали трьох підозрюваних у справі про обвалення даху спорткомплексу школи №4 у Вишневому Київської області. Фігурантами кримінального провадження є директор фірми-генерального підрядника будівництва, виконроб і підприємець, який здійснював технічний нагляд, повідомляє відділ комунікації Національної поліції Київської області.

За фактом руйнування даху будівлі, в якій на той час перебувало кілька десятків дітей, відкрито кримінальне провадження за ч.1 статті 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) і ч.5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За даними слідства, затриманий переможець відкритих торгів запропонував побудувати спортивну арену за 17, 5 мільйонів гривень. Наразі підозрюваний утримується в ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, напередодні у місті Вишневе Київської області під тиском снігу, що випав, обвалився дах спортивного комплексу загальноосвітньої школи №4. На момент обвалення у залі перебували 30 дітей, тренери встигли вивести їх до того, як уламки даху впали у зал, постраждалих немає.

Зазначимо, спортивну арену Favorite Fit здали в експлуатацію півроку тому, 23 травня 2018 року. На її будівництво витратили менше вісьмох місяців. Об'єкт будувався при школі Вишневого за сприяння Київської обласної державної адміністрації.