UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обвалення даху на KOZAK Fest: є поранені й загиблий

Усі недільні заходи на фестивалі скасовано. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Одна людина загинула, ще двоє дістали травми внаслідок обвалення даху на найбільшому в Україні етно-рок фестивалі KOZAK Fest, повідомила "Громадському" речниця Національної поліції в Дніпропетровській області Ольга Кузнєцова.

"Загинула одна людина 1971 р.н., дві жінки дістали травми у вигляді переломів. Більше постраждалих немає ", - повідомила журналістам Кузнєцова.

За даними правоохоронців, загиблий працював у групі монтажників сцени. Постраждалі 52-річна жінка та 41-річний чоловік ушпиталені з переломом ноги і переломом ступні, уточнили "УНІАН" у Головному управлінні ДСНС у Дніпропетровській області.

Правоохоронці перевірять дотримання правил техніки безпеки під час монтажу сцени. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 статті 115 (умисне вбивство) КК України із позначкою "нещасний випадок", пише "112 Україна".

Водночас усі недільні заходи, заплановані на фестивалі, скасовано, повідомили його організатори на сторінці KOZAK Fest у Facebook.

"На жаль, ми вимушені повідомити вам сумну новину: через стихійне лихо всі заходи, які були заплановані на сьогодні, 2 червня, скасовані", - йдеться у повідомленні.

Від ураганного вітру та зливи найбільше постраждала сцена фестивалю, відновити її повноцінну роботу організаторам не вдалося.

"Висловлюємо вдячність співробітникам поліції, полку "Дніпро-1" і ДСНС за чітку і злагоджену роботу... Ми приносимо вибачення гостям фестивалю, яким так і не вдалося сповна насолодитися справжньою якісною українською музикою", - додають організатори фестивалю.

Читайте також: Організатори фестивалю "Білі ночі" оголосили двох нових хедлайнерів

KOZAK Fest - найбільший етно-рок фестиваль України. Цьогоріч фестиваль мав проводитися 31 травня та 1-2 червня, в урочищі Княжі Байраки на Дніпропетровщині. Фестиваль присвячений перемозі Богдана Хмельницького у битві під Жовтими Водами.

На концерті у суботу, 1 червня, було 10 тисяч глядачів. Сильна злива, пориви вітру та гроза зірвали концерт, пошкодили сцену (зірвали дах) і підтопили деякі ділянки, перекривши виїзд транспорту.

Поривами вітру знесло батут, частково пошкодило намети. Рятувальники розібрали сцену, витягли 53 автівки та надали допомогу 135 людям.