UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОБСЄ зафіксувала нову передову позицію бойовиків "ЛНР" біля Станиці Луганської

Нова позиція терористів розташована на північ від річки Сіверський Донець.

Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували нову передову позицію бойовиків "ЛНР" в районі підконтрольної їм частини мосту у Станиці Луганській.

Як повідомляється в звіті місії, позиція споруджена з шин і піску. Крім того, вона розташована на північ від річки Сіверський Донець, на відстані близько 250 метрів на північ від підконтрольного "ЛНР" блокпоста.

Також спостерігачі повідомляють про вісім вибухів невизначеного походження в 3,5-4 км до південно-заходу від своєї позиції, які чули перебуваючи в підконтрольній Україні Станиці Луганської.

Читайте також: Бойовики відпустили викраденого раніше співробітника ОБСЄ

Перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявляв, що за два роки в Донбасі вбили 10 тис. українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.