UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОБСЄ підтвердила атаку бойовиків між Сміливим і Хорошим на Луганщині

В результаті нападу є загиблі і поранені.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила атаку бойовиків на позиції сил АТО в районі населених пунктів Сміливе і Хороше під Луганськом. Про це повідомляється в звіті ОБСЄ.

Згідно зі звітом, ввечері 13 жовтня бойовики висунули українським військовим на блокпосту між Сміливим і Хорошим ультиматум: здатися або бути атакованими.

Вранці 14 жовтня командир блокпосту неподалік Фрунзе розповів представникам моніторингової місії, що блокпост між Сміливим і Хорошим був оточений бойовиками.

"Конвой з трьома БТРами потрапив у засідку бойовиків приблизно в трьох кілометрах від Сміливого. 12 українських військових отримали пошкодження, є загиблі. Також сили АТО втратили два БТРа", - повідомив командир.

Після невдалої спроби українських військових забрати поранених із залученням танків і БТРів, спостерігачі ОБСЄ підійшли до представників ЛНР і отримали від них обіцянку, що постраждалим буде надана медична допомога.

За даними прес-центру "Північ", в Луганській обл. в районі населених пунктів Золоте-Хороше-Сміливе були поранені 5 українських військових.

Як уже повідомлялося, спостерігачі від ОБСЄ відзначають, що поки не побачили відведення важкого озброєння російських військ від кордону з Україною. !dt