UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОБСЄ не може вести спостереження в Петровському через міни

У моніторингової місії заявили, що немає ніяких гарантій їх безпеки.

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ знову заявляє про готовність до спостереження в районі Петровського і Богданівки, проте як і раніше перешкодою є наявність мін.

"Ніяких гарантій безпеки в підконтрольному "ДНР" Петровському і підконтрольною уряду Богданівці – наявність мін. СММ готова і може спостерігати, але їй перешкоджають", - йдеться на сторінці СММ ОБСЄ Україна в Twitter.

Ніяких гарантій бе. у подк. "ДНР" Петровське та подк. править. Богданівці – наявність хв. СММ може/готова спостерігати, але їй перешкоджають

- OSCE SMM Ukraine (@OSCE_SMM) 3 жовтня 2016 р.

Читайте також: Терористи не пустили спостерігачів ОБСЄ до Золотого

За даними розвідки, 1 жовтня, бойовики обмежили пересування спостерігачів ОБСЄ в районі Новоазовська.

Нагадаємо, в ході засідання Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту в Донбасі 21 вересня було підписано рамкову угода про розведення сил і засобів ВСУ і бойовиків ОРДЛО на лінії розмежування в зоні АТО.

Обов'язковою умовою для початку розведення сил є семиденний режим "повної тиші". Однак, російсько-терористичні війська демонструють повне ігнорування угоди про розведення сторін в Донбасі. Противник використовує перемир'я для підготовки до ведення в зоні АТО диверсійно-розвідувальних дій і прихованого мінування місцевості.