UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОБСЄ не буде перевіряти "гуманітарний конвой"

Питання про час і дату переходу кордону поки не вирішено, відомо тільки, що колона пройде через КПП "Донецьк-Ізваріне".

ОБСЄ не буде брати участь у процедурі контролю колони з гуманітарною допомогою Росії для жителів південного сходу України. Про це у вівторок,19 серпня заявив журналістам офіційний представник цієї організації Поль Пікар.

"Ми не маємо мандату на здійснення перевірки вантажу. Питання про час і дату переходу кордону поки не вирішено, відомо тільки, що колона пройде через КПП "Донецьк-Ізваріне", - заявив Пікар.

За його словами, в даний час на пункті пропуску з російського боку присутні 58 українських митників і прикордонників, готових взяти участь у перевірці вантажу спільно з російською стороною.

"За нашими даними, з українського боку кордону в районі Ізваріне і далі вглиб українських військовослужбовців немає. Територія контролюється представниками самопроголошених республік", - заявив представник ОБСЄ.

Російська колона вантажівок з майже 2 тис. тонн допомоги для жителів південного сходу України виїхала з Московської області 12 серпня. Станом на 19 серпня, гуманітарна колона знаходиться поблизу українського кордону у Ростовській області РФ. 17 серпня стало відомо, що після довгих переговорів Київ погодився визнати цей вантаж з гуманітарною допомогою.

Нагадаємо, російська колона з 262 перефарбованих у білий колір військових "КамАЗів" вже кілька днів стоїть поблизу КПП "Ізваріне" на кордоні з Україною. Мінсоцполітики України визнало вантаж з Росії гуманітарною допомогою. !zn