UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обстріли Сумщини: в ОВА розповіли про людські втрати

Протягом усього дня 28 червня окупанти гатили з артилерії та авіації по Краснопільскій та Великописарівській громадах.

Внаслідок обстрілів Сумської області 28 червня двоє людей загинули, ще троє були поранені. Про це повідомив голова місцевої ОВА Дмитро Живицький у Telegram.

За даними посадовця, росіяни в основному здійснювали бомбардування Краснопільської та Миропільської громад. Перші обстріли відбулися після 10 години ранку і продовжувалися протягом усього дня.

«Після десятої ранку ворог почав зухвало обстрілювати Краснопільщину та окремі населені пункти Великописарівської громади. Були авіаційні обстріли: росіяни запустили близько 20 ракет з гелікоптерів, які не перетинали лінію державного кордону. Усі прильоти – Краснопільська та Миропільська громади. Після одинадцятої ранку орки відкрили вогонь з реактивних систем залпового вогню «Град», 30 прильотів по Краснопільщині», – написав Живицький.

Він додав, що з опівдня окупанти продовжили завдавати ударів з РСЗВ та САУ, а на одне із сіл Великописарівської громади безпілотник двічі скидав вибуховий пристрій.

Внаслідок дій загарбників на Сумщині зафіксували дані про двох загиблих та трьох поранених мешканців.

Читайте також: Росія випустила по наших містах вже 2811 ракет — Зеленський

Раніше повідомлялося, що російські окупанти вдарили двома ракетами по Харкову.

Чи чекати нам на швидке покарання винних в агресії і тяжких злочинах? Та як кожен із нас може прискорити цей процес? Читайте у статті Гюндуза Мамедова «Коаліція справедливості: чи доведе Україна воєнних злочинців до лави підсудних у міжнародних судах?» у ZN.UA.