UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обстріл Зайцевого: двоє військових загинули, троє – поранені

За добу окупанти обстріляли вісім населених пунктів регіону.

Незаконні збройні формування обстріляли у понеділок, 21 лютого, селище Зайцеве, внаслідок обстрілу загинули двоє військовослужбовців, троє – поранені. Ще одного воїна поранено у Водяному. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Крім того, як уточнюється, внаслідок обстрілу селища Новолуганське загинув мирний житель, пошкоджено будинки. Усього за добу внаслідок обстрілу вісім населених пунктів регіону – а це близько 43 000 мешканців – залишилися без електропостачання та/або води.

"Близько 17:20 у селищі Новолуганське снаряд потрапив у квартиру на другому поверсі, також під вогнем опинився колишній гуртожиток, де зараз функціонують магазини. Загинув 51-річний мешканець селища. Пошкоджено газопровід.
На місце виїхала слідчо-оперативна група та керівництво Бахмутського райвідділу поліції. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни", - йдеться у повідомленні.

Протягом доби через обстріл окупаційних військ зафіксовано вісім пошкоджень інфраструктури. Без водопостачання залишилися Авдіївка та навколишні села, а також Мар'їнка, Красногорівка та Верхньоторецьке. Електропостачання відсутнє у Красногорівці, а також двох населених пунктах поблизу Торецька – Дружба та Озарянівка.

Читайте також: Обстріли тривають: місто Щастя закрито на в'їзд та виїзд

Ситуація на сході України загострилася 17 лютого, коли окупанти з важкої зброї вдарили по цивільних об'єктах, у тому числі по дитсадку у Станиці Луганській. Постраждалих, на щастя, не було.

Потужні обстріли супроводжувалися не менш потужною пропагандою, російські пропагандисти та їх проксі на окупованій українській території розповідали про «наступ ЗСУ».