UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обстріл з РСЗВ та носії крилатих ракет “Калібр”: в Генштабі окреслили ситуацію в прибережних районах Чорного моря

Корабельне угруповання чорноморського флоту продовжує виконувати завдання з блокування морських комунікацій та ведення розвідки.

Станом на ранок 28 червня в південних регіонах противник намагається утримувати раніше зайняті рубежі. Зокрема у Херсонській та Миколаївській областях. З метою завадити перегрупуванню Сил оборони України завдав удару із застосуванням ствольної артилерії та РСЗВ. Про ситуацію на південнобузькому напрямку йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Крім згаданого, ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Потьомкине. А ситуацію в акваторії Чорного моря у відомстві описують так:

“В північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання чорноморського флоту продовжує виконувати завдання з блокування морських комунікацій та ведення розвідки. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Нагадаємо, в ДТЕК припускають, що фейк Міноборони РФ про ЗСУ на Криворізькій ТЕС можна розцінювати як попередження про удар.