UA / RU
Підтримати ZN.ua

За дві доби на Миколаївщині і Херсонщині знищили понад 100 російських військових

Також ЗСУ перешкодили спробу противника вивести групу розвідки

ЗСУ продовжують завдавати масованих ударів по позиціях російських загарбників. За добу на херсонському та миколаївському напрямках знищено 51 окупанта і низку різноманітного озброєння. Не менших втрат ворог зазнав і за добу перед тим. Про це повідомила пресслужба Оперативного командування “Південь”.

«Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами та авіацією по ворожих позиціях нанесеногри близько пів сотні уражень. Ворожі втрати за добу склали: 5️1 рашист, дві реактивні системи залпового вогню, танк, зенітно-ракетний комплекс “Панцир-С”, два БПЛА та гелікоптер, – йдеться у зведенні ОК “Південь”. – Отримано підтвердження про втрати ворога напередодні – це ще 56 рашистів, ще реактивні системи залпового вогню, чотири БТРи, дві одиниці автомобільної техніки, а також суттєво пошкоджений радіолокаційний артилерійський розвідувальний комплекс “Зоопарк 2”».

Протягом доби на херсонському й миколаївському напрямках суттєвих змін в позиціях на лінії зіткнення не відбулось. Однак українськими підрозділами вчасно зірвано спробу противника вивести групу розвідки. Як результат, з боку ворога є вбитий, поранений і полонений.

На початку доби ворог із систем залпового вогню обстрілював Миколаїв. Над Херсонщиною та Одещиною було збито безпілотні розвідники “Орлан-10” та ударний носій ракет “Форпост” відповідно.

Читайте також: З початку війни проти України армія РФ втратила близько 25 500 військових — Генштаб ЗСУ

Одеську область атакували ракетами із застосуванням авації. Шість ракет знищила ППО, ще три влучили в електроподстанцію і газогін, зруйнували кілька приватних будинків та пошкодили зони відпочинку. На жаль, є постраждалі.