UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обстріл дитсадка у Станиці Луганській: з'явилося відео евакуації дітей та вихователів

Ніхто з дітей у результаті обстрілу не постраждав, але троє дорослих отримали контузію.

Національна поліція опублікувала відео евакуації дитячого садка у Станиці Луганській, який вранці 17 лютого обстріляли проросійські бойовики. Під час артобстрілу, внаслідок прямого влучення снаряда, було пошкоджено будівлю дитячого садка.

У поліції повідомили, що на момент обстрілу 20 дітей саме снідали в їдальні на другому поверсі. Ніхто з маленьких вихованців не постраждав. Однак троє працівників дитячого садочку отримали контузії. За словами голови Станично-Луганської селищної ВЦА Альберта Зинченка, постраждали — сторож, прачка та помічниця вихователя. Він також повідомив, що сам обстріл селища тривав близько сорока хвилин.

Президент Володимир Зеленський назвав обстріл дитсадка «великою провокацією». Він поінформував про дії окупантів голову Євроради Шарля Мішеля.

Читайте також: Україна закликає партнерів засудити обстріл Станиці Луганської – глава МЗС

Нагадаємо, З початку доби підконтрольні Росії бойовики 29 разів обстріляли українські позиції  на Донбасі. У результаті поранення отримав один військовий Збройних сил України.

Крім дитсадка у Станиці Луганській, окупанти обстріляли залізничну станцію Кіндрашівська-Нова, що в Луганській області. Під обстріл потрапила не тільки станція, але й локомотивне депо.

Також повідомлялося, що у двір Врубівського ліцею (Луганська область) потрапив снаряд, на момент обстрілу в навчальному закладі перебували 30 учнів і 14 осіб персоналу.

За фактом обстрілу дитячого садка та ліцею Служба безпеки України відкрила справу за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, який спричинив тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.