UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обстріл автобусу біля Стіни плачу в Єрусалимі: стрілок здався поліції

ЗМІ назвали ім'я підозрюваного в теракті.

Зранку, 14 серпня, поліція в Єрусалимі оголосила про арешт чоловіка, який вночі розстріляв автобус на Храмовій горі, пише Times of Israel. Після багатогодинного розшуку, підозрюваний здався правоохоронцям разом з пістолетом, з якого, ймовірно, стріляв по людях.

У заяві поліція не уточнює, куди саме прийшов підозрюваний, аби здатися. Сили безпеки, щоб його знайти, обшукували район Сільван за старим містом. Саме туди чоловік втік після того, як обстріляв автобус та авто поблизу Стіни плачу.

ЗМІ пишуть, що підозрюваним виявився житель Східного Єрусалиму. Він нібито на таксі доїхав до поліцейської дільниці й там здався правоохоронцям. Його ідентифікували як 26-річного Аміра Сідаві, громадянина Ізраїлю.

Читайте також: Як відпрацював “Залізний купол”: Ізраїль і палестинські бойовики оголосили перемир'я в Секторі Ґази

Нагадаємо, вночі у Єрусалимі невідомий відкрив вогонь по автобусу на Храмовій горі, у результаті чого семеро людей дістали поранення. 

Невідомий відкрив хаотичний вогонь по автобусу, коли той від’їжджав у місто. Серед постраждалих – вагітна жінка, яку зараз оперують медики, та четверо хасидів-паломників зі США.