UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обстановка від ОК "Південь": обстріли "Ураганами", підсилюється мінна небезпека біля узбережжя

Щодо застосування РСЗВ «Ураган» з касетними боєприпасами,  то внаслідок цієї атаки уражено приватні подвір'я та будинки, авто. Самі боєприпаси розкидало і біля однієї з зупинок громадського транспорту.

За підсумками минулої доби, ситуація на південному фронті стабільно складна, але контрольована. Противник наносить артилерійські та авіаційні удари по укріпленнях наших військових, а також по мирних містах. Зокрема, з РСЗВ “Ураган” обстріляли Миколаїв. Водночас в ОК “Південь” застерігають від відвідування узбережь у регіоні, обмежено використання внутрішніх водойм: із затиханням шторму підвищується загроза натрапити на зірвані хвилями моря ворожі міни.

Ситуація в Чорному морі наразі незмінна, в акваторії і далі залишаються угруповання ворожого флоту з двома ракетними носіями по 8 ракет кожен. Є загроза ракетних ударів для всієї території країни.

Минулої доби ворог наніс ракетно-артилерійські обстріли та авіаудари по наших позиціях і мирних населених пунктах. Парними та поодинокими гелікоптерними ударами намагався відвоювати втрачене положення в районі Потьомкіного, Плотницького та Лупарєвого на Херсонщині. Наші підрозділи не поступилися.

Читайте також: Окупанти викрадають родичів українських військових на Миколаївщині та Херсонщині

Щодо застосування РСЗВ «Ураган» з касетними боєприпасами в Миколаєві,  то внаслідок цієї атаки уражено приватні подвір'я та будинки, авто. Самі боєприпаси розкидало і біля однієї з зупинок громадського транспорту в місті. Наразі відомостей про жертви нема.

Переходячи до перемог наших військ на цьому напрямку, в ОК підсумувати минулу добу так:

“Нашими штурмовиками та багатоцільовими гелікоптерами нанесено п’ять авіаційних ударів по скупченню ворожої сили та військової техніки в Снігурівському, Криворізькому та Бериславському районах.

Ракетно-артилерійськими підрозділами під час виконання вогневих завдань «відмінусовано» 18 рашистів, танк Т-72, самохідну гаубицю «Акація», автомобільну техніку та польовий склад боєприпасів в Херсонському районі”.

Нагадаємо, днями ЗСУ знищили ворожий безпілотник, який проводив повітряну розвідку у Миколаївській області.